Cara mudah buat whatsapp link

Marketing TIPS: CLOSE SALE DALAM STATUS WHATSAPP

Status whatsapp ni selalu orang pandang ringan tapi sebenarnya function! Lagi senang close sale dekat status whatsapp sebab tak perlu letak link. Hanya perlu tekan reply sahaja. Tetapi ada caranya:

1) Minta potential customer & customer save nombor kita .

Benefit dia viewer status whatsapp kita akan bertambah and boleh jadi dia akan repeat order โœจ

Macamana nak ada viewer kalau orang tak save nombor kita kan? Gunakan fungsi auto reply apabila ada customer /ย  new potential text kat whatsapp kita.ย 

Contoh ayat:
Assalamualaikum. Terima kasih menghubungi. Saya Nisa Agent bertauliah untuk Prudential dan PruBSN.

Sebelum tu boleh save nombor saya ni dulu.

Jika dah save, tolong komen done. ๐Ÿ˜Š (๐Ÿ“ฒ https://bit.ly/myRezEki)

2) Update status whatsapp yang simple sahaja.

Gambar dan simple caption sebab status whatsapp ni macam orang chill chill so jangan tulis panjang-panjang sangat . Nanti orang tak baca pun plus tak nampak kalau panjang sangat. Orang malas nak tekan see more.

Quran Edisi Khas Siti Khadijah

3) Jangan spam gambar produk sampai jadi titik2 status whatsapp. Nanti orang tak suka & orang tak tengok dan terus skip ke status orang lain. Update gambar status every 2hour.

Selang seli dengan gambar produk, lifestyle, packing order, tips , cod & feedback.

Caption kena catchy and ada unsur humour sikit ๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜‹

4 ) Status whatsapp pun ada timing untuk post macam insta story. Ni korang boleh study view korang sendiri . Tapi yang waktu boleh disyorkan ialah:

โŒš7am-9am
โŒš12pm-2pm
โŒš4pm-7pm
โŒš9pm-12am

5) Give and take !

Konsepnya mudah korang kena rajin reply/ tegur-tegur status whatsapp orang juga. Bina engagement and orang akan rasa senang dengan kita. Tak kenal maka tak cinta kan. ๐Ÿคฉ

6) Most of my customer datang dari potential customer yang memang pm sendiri nombor phone saya.

Dan juga nombor-nombor yang saya save sebab nak beli barang diorang. Dulu kita beli barang dia sekarang dia jadi customer kita ๐Ÿคฉ๐Ÿ˜‹

7) Melalu status whatsap, kita boleh direct share status ke ruangan facebook story kita. Jadi tak perlu berulang-ulang kali buat ayat. Terus update dari whatsapp status. Serampang dua mata!

Dapat something ? Jom kita close sale banyak banyak โ™ฅ๏ธโ™ฅ๏ธ

Moga Allah meluaskan rezeki halal untuk kita tak putus-putus seperti air zamzam yang mengalir. aminn.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *