deco_bilik_anak_perempuan

Home Deco: Bilik Anak Perempuan, Tema Pink – Unicorn

Hai, mesti ada dikalangan pembaca sedang mencari idea untuk deco-deco bilik anak dara kan. Jom saya bantu bagi idea deco-deco ala princess pinky theme gitu. Semua item boleh didapati kat shopee dengan harga yang sangat berpatutan.

Tengok lah tema pink dan unicorn, anak-anak dara mesti suka kan. Yang selalu duk berangan princess elsa, princess ariel. Dengan warna pink + white + grey tu nampak sweet sangat kan.

Mak-mak pun suka, tapi kot apaknya tak gemar lah kan. Maka kita buat kat bilik anak. Bagi mak-mak yang sedang berusaha nak asing bilik tidur dengan anak. Nah ini lah masanya. Deco cantik-cantik, anak pasti tertarik. Tak mau tidur celah ketiak mak lagi.

Sumber gambar: Circu

Cadar warna putih ni kain dia lembut sangat-sangat kalau tengok review pembeli. Feeling ala-ala cadar bilik hotel gitu. Nak tidur pun selesa.

room_deco_princess_pink_bohemian

Kedai 1: https://shp.ee/mtzetkj 

Kedai 2: https://shp.ee/6msv8jj

Kelambu berbentuk dome ala-ala princess, cantik sangat kelambu ni. nak buat deco boleh, nak guna untuk menghalang gigitan nyamuk pun boleh. Saya kongsikan 2 kedai yang mempunyai rating terbaik yang jual kelambu ala-ala bilik princess ni. Pelbagai pilihan warna lain pun ada tau, bukan warna pink sahaja.

mosquito_net_dome_princess_style

Kedai 1. https://shp.ee/rzzk763

Kedai 2: https://shp.ee/es3zt83

Karpet bulat ala-ala bohemian pun lawa, instead of guna karpet petak sesekali buat kelainan gunakan karpet berbentuk bula. Mampu memberi ilusi dan kelainan pada ruangan bilik. Boleh usha kat kedai yang saya share link tu. Harga mesra poket, kualiti bagus, dan pilihan warna pun menarik. Wah excitednya nak deco bilik anak!

bohemian_circle_rug

Kedai 1: https://shp.ee/czxxcsj

Kedai 2: https://shp.ee/b9wn93j

Bantal bentuk Star untuk buat peluk-peluk, atau baring-baring time baca buku. Menarik kan? yang ada lampu tu rating dia pun bagus. sila-sila lah usha kat kedai dia. Amak pun dah terbeli 2 ketul untuk anak-anak. hahaha

glow_in_the_dark_pillow

Kedai 1: https://shp.ee/yhqq3qj

Kedai 2: https://shp.ee/qgtevjj

Meja study warna putih memang memberi satu impact kepada ruang. ruang yang sempit nampak lebih luas dan selesa. Tambahan pula warnanya yang sesuai dengan semua jenis tema. Kedai yang saya share ni ratingnya baik, servis pun terbaik. Harga pun dah tentu mesra poket. Tunggu apa lagi, jom grab.

meja_putih

Kedai 1: https://shp.ee/rawmh53

Kedai 2: https://shp.ee/9m5cfh3

Ha, dah hias-hias cantik tu. Mesti nak beli bantal yang selesa untuk tidur kan? Amak syorkan beli bantal breathing, ya ampun dia punya gebu tu. Tidur pun selesa, tak berdengkur lagi. Yang penting, boleh masuk mesin basuh, bantal tak penyek. Maintain gebu, jika berminat klik je sini

bantal_breathing_by_kak_ferry

 

Selamat mendeco, anak happy, amak gembira.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *