Bayar policy Prudential menggunakan Boost e-Wallet

Bayar prudential menggunakan boost
Bayar prudential premium menggunakan boost e-wallet

Ha, sekarang zaman moden. Semua pembayaran preferable menggunakan kaedah cashless.

Mudah, senang, dan selamat pada pendapat saya. Tak perlu nak withdraw duit banyak-banyak. Cukup menggunakan aplikasi e-wallet. Salah satunya aplikasi Boost.

Boost e-wallet

Prudential juga telah memudahkan pencarum policynya untuk membayar menggunakan boost. Yang bestnya, setiap kali pembayaran kita akan dapat coins. Kumpul coins banyak-banyak boleh redeem macam-macam voucher, tak kisah lah voucher F&B, wayang, atau lain-lain. Untungkan? Instead of guna online banking, lebih baik kita guna aplikasi Boost, ada sedikit keuntungan disitu.

Caranya mudah sahaja, wajib ada aplikasi boost. Saya akan kongsikan cara-cara membayar premium policy insurans prudential menggunakan boost melalui website.

  • Mula-mula login ke web prudential menggunakan id yang telah anda register.
  • Kemudian pergi ke tab untuk pembayaran.
  • Pilih policy yang hendak dibayar.

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Kemudian masukkan amount yang hendak dibayar, then klik button NEXT

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Kemudian klik button I AGREE, kalau disagree dia akan cancel.

    Bayar prudential menggunakan boost

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • kemudian dibahagian Payment Method pilih E-Wallet Boost

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Kemudian akan ke page ini, pilih button Proceed

Bayar prudential menggunakan boost

  • Sementara itu ambil phone anda, buka aplikasi boost, kemudian tekan butang SCAN & PAY

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Akan keluar page macam dibawah, pilih tab I SCAN THEM

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Bila keluar scanner QR CODE, terus ke screen laptop/komputer anda dan scan QR Code yang terpapar.

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

  •   Scan QR Code yang dipaparkan.

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Akan keluar page begini pada paparan skrin telefon anda, masukkan security pin atau gunakan touch sensor (bergantung pada pilihan security yang anda telah tetapkan pada akaun Boost anda)

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • Setelah pengesahan keselamatan disahkan, anda telah pun berjaya membuat pembayaran policy insurans Prudential menggunakan Boost.

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

  • OK setelah pembayaran selesai, boleh lah print untuk simpanan tuan puan.

 

Bayar prudential menggunakan boost

 

Mudah kan? Lepas membuat pembayaran, coins terkumpul automatik akan bertambah dan anda boleh lah gunakan fungsi SHAKE untuk dapatkan coins lebih.

Nak tahu maklumat lanjut mengenai E-Wallet? Bolehlah kunjungi laman Facebook E-Wallet Malaysia (Klik Sini)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *